:: Начало :: Новини :: Bio :: Музика :: Текстове :: Галерия ::
Изберете език
български   русский   english

Биография

Основана е през 2001 година, в гр.София, България. Клубната дейност на групата е успешна, както в столицата на страната, така и по провинцията. В репертоара на групата, освен авторска музика, присъстват и колоритни кавърверсии на известни шлагери от руската анимационна и филмова продукция. Самият факт, че в България се е появила рускоезична група , говори за ярката индивидуалност на ”Руски Синдром”. Вадим Арбузов- вокал, китара, Калоян Рамаданов-вокал, бас китара, Марин Мечев-барабани - триото от мултиинструменталисти, всеки от които се занимва и с отделна дейност, след като се събират заедно експерементират в новия стил, който откриват за себе си, ”punk jazz”. Стилът съдържа в себе си смесица между ”Ska”, ”Reggae”, “Punk”, ”Jazz”, весели и леки ритми, въвличащи в бясно “pogo”.

Ироничното поведение на сцената и шеговитата форма на контакт с публиката-създава на всяко участие на ”Р.С.” неповторимо преживявяне за публиката. За визитна картичка на състава служи ‘punк’ версия на детската песничка ”В траве сидел кузнечик”, която намира немалко поклонници в България. Успешният опит с известни мелодии от руската естрада, преродени в нови стилови аранжементи, носи определен смисъл за продължаването на творческата дейност на ”PC” в съществуващия аспект. “Пора,пора порадуемся”, ”Чунга-Чанга”, ”Ваше благородие”, ”А нам все равно”, тези и други популярни мелодии, са само една от многото страни на групата.

Авторските композиции на лидера на “PC” Вадим Арбузов също така се отличават със своите жизнерадост и хумористичност на възгледите. Изобщо, атмосферата на веселие, бира и “punk”, красноречиво говори сама за себе си. Опитите за работа с гостмузиканти, диджеи, съвместните участия с български състави, благотворителните акции и любовта на спонсорите неуморно води към професионалното израстване на ”PC”. Слуховете и сплетните пробуждат интерес не само към творчеството, но и към частния живот на музикантите от ”PC”. Лейбълът ”Sexy P J Band” носи интригата на разноцветните вкусове на всеки от участниците в групата. Пънкар, растаман и металист образуват стил - коктейл, съдържащ в себе си много вкусови предпочитания на любителите на музиката. Въпреки че “PC” е млада група и още нямя издаден албум, музыкантите имат известен опит на сцената.


Вадим Арбузов, роден в Санкт-Петербург, Русия на 24 януари 1967
Вокалист, китарист, перкусионист и аранжировщик. На китара се учи да свири в НУМИ (Народен Университет за Музикално Изкуство) в класа за "джаз китара" на А. Кучеров. Свирил е в групите ”В Виду Обстоятельств” и ”Монастырь” в Русия, както и в групите ”Безнадеждност” и ”Кебапчета и Рози” в България.

Калоян Рамоданов се е родил София, България на 8 Декември 1976,
точно четири години преди смърта на Джон Ленън. Басист на ”Холера” и ”Баба-Яга”, както и в ”Безнадеждност”, където е също и вокалист. Като барабанист участва в групите ” Кебапчета и Рози” и ”Кozza Mostra”.

Марин Мечев, тъмен балкански субект, роден някъде през 1978г.
Ученик на детското музикално училище към Велинградския духов оркестър. Участва в групите ”Безнадеждност”, ”Кебапчета и Рози” и ”Кozza Mostra”. Владее духови и ударни инструменти, вокалист на собствения проект ”Коzza Mostra”.

След петгодишна съвместна творческа работа, в началото на 2006 година състава на групата са променя:

На мястото на Марин Мечев зад барабаните сяда един от ветераните на българския рок Божидар Тренков, които със своите ритми допринася за още по яркото предтавяне на стила "пънк-джаз". Групите с които Божидар е свирил са добре познати на българските почитатели на рока и включват "Подуене Блус Бенд", "Херманс Улф Бенд", "Бараби Блус Бенд", Милена, "Ера", "Мери Бойз Бенд". Към днешна дата с удоволствие прибавяме към списъка му и пънк джаз групата "Руски Синдром", която благодарение на "новия" си член придоби ново, по свежо звучене.

Божидар Тренков, гражданин на Република България, роден на 12 .07.1968.

Самоук майстор на всевъзможни технически машинарии, създател на железни звуци.
Учил е и продължава да се учи да извлича с палките си приятни за музикалния слух полифонически колебания на физическите тела. Освен това барабанист на групи като "Мери Бойс Бенд", "Подуене Блус Бенд", "Бараби Блус Бенд".Изберете език
български   русский   english
:: Начало :: Новини :: Bio :: Музика :: Текстове :: Галерия :: Форум :: Райдер ::
  Site maintained by Dobromir Velev